Direktlänk till inlägg 18 maj 2008
Denna kaka kommer från Storasysterns svärmors släkt. Den kallades då allmänt för Dragörkaka och man kan variera med den frukt man har, beroende på säsong. Nu, i ljuvliga maj, blir det givetvis späd, röd rabarber. Kakan pyser så vackert upp kring de röd syrliga rabarberbitarna och smakar lite segknäckigt på ytan.
Dragörkaka
75 gram smör
2½ dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
mannagryn
rabarber - ungefär 3 späda skjälkar
Rensa rabarbern och skiva tunna skivor.
Smält smöret i kastrull, rör i sockret och se till att det löses upp. Inte för varmt smör, inte heller för kallt!
Rör i äggen!
Rör i vetemjöl och lite bakpulver.
Rör i rabarber.
Häll upp i smord form och strö över lite mannagryn.
Grädda i ugn, 200 grader i 30 minuter.
Servera gärna med något gott vaniljsmakande efter behag.
Vi har tur, vi: vår snälle Storebror utanför Hörby har egna höns, bruna leghorn som lägger smaskiga ägg med maskrosfärgade gulor! Himmagjort e alltid bäst! :-)
Från och med den 1 december kommer jag inte längre att vara skriven i mitt älskade Malmö. Som tur är flyttar jag inte längre än till grannkommunen Svedala - orten som finns på riktigt, ja! Eftersom jag pendlar från Limhamn via Centralen och ända fram...
Hejsan sötnosar! Jag har saknat er med! Gör det fortfarande! Det händer lite på resebloggen just nu, hälsa på så blir jag ännu gladare! Jag har bloggeri och sociala medier som en del av mitt jobb nu, men allt hinns inte med. Annar...
Det är nästan ett år sedan och midsommarbilderna fungerar ju fortfarande - vilken tur! Glad skulle bloggen vara, det har varit lite si och så med det. Ibland är det bättre att vara... en smula ilsken, då händer det saker. Denna sommar, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|